Kategorier
blog

Jeg er en gründer

Nå har det på en måte gått opp for meg. Jeg er en gründer. Jeg er så heldig at jeg driver med utrolig mange spennende prosjekter, og stort sett alle er initiert av meg selv. Jeg er min egen arbeidsgiver og bestemmer selv hvor og når jeg skal jobbe.

Den siste ordentlige jobben, om man kan kalle det for det, var faktisk i kassa på Kiwi. Det føles så lenge siden, og det begynner faktisk å bli et par år siden. Jeg jobbet der ved siden av studiene, samt heltid er par år etter det. Jeg var svært usikker på hva jeg skulle gjøre med livet, og er det til dels fortsatt. Men nå blir veien til mens jeg går, og jeg har virkelig tatt regien på det selv – noe som er utrolig deilig.

Men det følger med mye ansvar, byråkrati og administrasjon. Mye Excel-ark og andre office produkter som jeg i grunn hater. Jeg vil egentlig bare utøve faget mitt. Mye kan sikkert settes bort, men livet som gründer i oppstarten er et sparsommelig liv.

Jeg har akkurat blitt introdusert til forskuddsskatt og moms. Jeg finner stadig at folk har hatt problemer med ting før meg, så det finnes alltids verktøy å bruke. De siste to jeg har blitt avhengig av er noen prototype-verktøy, for når jeg ikke har Sketch tilgjengelig og en mva kalkulator.

Sosiale nettverk har også gått fra en fritidssyssel til rene arbeidsverktøy. Men hvordan kan man egentlig utnytte Tik-tok, som nå for øvrig helt sikkert blir ødelagt av både Oracle og Trump.

Det var dagens tanker, takk for meg og god natt.